Cartofii frantuzesti sunt deliciosi si pot fi serviti atat ca garnitura, cat si ca fel principal.
Foto: mark-knowles.hubpages.com
Timp de preparare
80 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
1 kg de cartofi
5 oua
300 ml de smantana
100 g de unt
3-4 linguri de pesmet
sare
piper
Mod de preparare
Spala bine cartofii si fierbe-i in coaja, in apa cu sare. Lasa-i cam 15-20 de minute, pana cand poti sa infigi furculita in ei.
In acelasi timp in care fierb cartofii, separat, pune ouale la fiert, cam 7-8 minute dupa ce incepe apa sa dea apa in clocot.
Lasa cartofii si ouale sa se raceasca un pic, apoi curata-le si taie-le rondele.
Ia un vas de yena, unge-l din plin cu unt si toarna pe fundul vasului putina smantana, cat sa acoperi suprafata.
Incepe sa asezi un strat de cartofi si unul de oua, apoi mai pune cate o bucatica de unt din loc in loc, pune sare si piper si ia-o de la capat cu smantana, cartofii, ouale, pana cand le termini. Ai grija ca ultimul strat sa fie intotdeauna unul de cartofi. Pune restul de smantana si presara pesmetul pe deasupra.
Baga vasul la cuptorul incins in prealabil si lasa-l cam jumatate de ora, poate 45 de minute.
Tipul bucatariei
frantuzeasca