Cartofi frantuzesti

/ / Modificat: 2012-04-05
Cartofi frantuzesti

Cartofii frantuzesti sunt deliciosi si pot fi serviti atat ca garnitura, cat si ca fel principal.

Foto: mark-knowles.hubpages.com

Timp de preparare

80 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

1 kg de cartofi

5 oua

300 ml de smantana

100 g de unt

3-4 linguri de pesmet

sare

piper

Mod de preparare

Spala bine cartofii si fierbe-i in coaja, in apa cu sare. Lasa-i cam 15-20 de minute, pana cand poti sa infigi furculita in ei.

In acelasi timp in care fierb cartofii, separat, pune ouale la fiert, cam 7-8 minute dupa ce incepe apa sa dea apa in clocot.

Lasa cartofii si ouale sa se raceasca un pic, apoi curata-le si taie-le rondele.

Ia un vas de yena, unge-l din plin cu unt si toarna pe fundul vasului putina smantana, cat sa acoperi suprafata.

Incepe sa asezi un strat de cartofi si unul de oua, apoi mai pune cate o bucatica de unt din loc in loc, pune sare si piper si ia-o de la capat cu smantana, cartofii, ouale, pana cand le termini. Ai grija ca ultimul strat sa fie intotdeauna unul de cartofi. Pune restul de smantana si presara pesmetul pe deasupra.

Baga vasul la cuptorul incins in prealabil si lasa-l cam jumatate de ora, poate 45 de minute.

Tipul bucatariei

frantuzeasca

Taguri Retete cartofi

Articole recomandate

Citeste si despre