Cartofi la cuptor cu sos de praz

/ / Modificat: 2014-11-13
Cartofi la cuptor cu sos de praz

Cartofii la cuptor cu sos de praz reprezinta un preparat versatil si aromat, care poate fi consumat atat ca fel principal, in combinatie cu o salata de verdeturi, cat si ca garnitura, alaturi de o friptura din carne sau peste.

Timp de preparare

70 min.  

Dificultate

usor

Ingrediente

1 kg. cartofi

1 buchetel de broccoli

300 g pastrama de pui sau sunca de curcan

3 fire praz

3 linguri unt moale

600 ml smantana lichida

1 lingura faina

sare

piper  

Mod de preparare

Taie cartofii sferturi, rupe broccoli in florete mici si taie pastrama sau sunca fasii. Pune toate ingredientele intr-o tava, stropeste-le cu ulei si baga-le la cuptor aproximativ 40 de minute. Pune o tigaie cu ulei la incins.

Toaca prazul marunt si pune-l la calit, pana se inmoaie. Adauga apoi faina si amesteca bine, dupa care toarna smantana lichida. Lasa sosul sa fiarba pana se ingroasa, amestecand din cand in cand, si asezoneaza-l apoi cu sare si piper.

Scoate tava din cuptor si toarna sosul peste legume si carne. Amesteca-le cu sosul si apoi mai baga-le la cuptor inca 15 minute, pana cand se rumenesc usor pe deasupra.

Taguri Retete cartofi Cartofi la cuptor

Articole recomandate

Citeste si despre