Cartofii la cuptor cu sos de praz reprezinta un preparat versatil si aromat, care poate fi consumat atat ca fel principal, in combinatie cu o salata de verdeturi, cat si ca garnitura, alaturi de o friptura din carne sau peste.
Timp de preparare
70 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
1 kg. cartofi
1 buchetel de broccoli
300 g pastrama de pui sau sunca de curcan
3 fire praz
3 linguri unt moale
600 ml smantana lichida
1 lingura faina
sare
piper
Mod de preparare
Taie cartofii sferturi, rupe broccoli in florete mici si taie pastrama sau sunca fasii. Pune toate ingredientele intr-o tava, stropeste-le cu ulei si baga-le la cuptor aproximativ 40 de minute. Pune o tigaie cu ulei la incins.
Toaca prazul marunt si pune-l la calit, pana se inmoaie. Adauga apoi faina si amesteca bine, dupa care toarna smantana lichida. Lasa sosul sa fiarba pana se ingroasa, amestecand din cand in cand, si asezoneaza-l apoi cu sare si piper.
Scoate tava din cuptor si toarna sosul peste legume si carne. Amesteca-le cu sosul si apoi mai baga-le la cuptor inca 15 minute, pana cand se rumenesc usor pe deasupra.