Cartofii taranesti, una din cele mai iubite garnituri din restaurantele romanesti, se pot pregati foarte usor si in bucataria proprie.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
1 kg cartofi
1 ceapa
200 g bacon
3 linguri ulei
1 lingura boia dulce
sare
piper
verdeata proaspata
Mod de preparare
Curata cartofii si taie-i cubulete. Pune-i apoi la fiert, in apa cu sare si o lingura de ulei.
Intre timp, curata ceapa si tai-o julienne. Taie baconul fasii.
Pune o tigaie cu ulei la incins, apoi rumeneste ceapa si baconul, adauga boiaua de ardei, iar cand sunt fierti pune si cartofii scursi de apa.
Lasa totul la foc mic, circa 10 minute, pana se rumenesc usor si cartofii.
Presara verdeata proaspat tocata peste cartofii taranesti.
Trucuri
Serveste cartofii simpli sau ca garnitura langa o friptura.