Cartofi taranesti

/ / Modificat: 2012-05-07
Cartofi taranesti

Cartofii taranesti, una din cele mai iubite garnituri din restaurantele romanesti, se pot pregati foarte usor si in bucataria proprie.

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Usoara

Ingrediente

1 kg cartofi

1 ceapa

200 g bacon

3 linguri ulei

1 lingura boia dulce

sare

piper

verdeata proaspata

Mod de preparare

Curata cartofii si taie-i cubulete. Pune-i apoi la fiert, in apa cu sare si o lingura de ulei.

Intre timp, curata ceapa si tai-o julienne. Taie baconul fasii.

Pune o tigaie cu ulei la incins, apoi rumeneste ceapa si baconul, adauga boiaua de ardei, iar cand sunt fierti pune si cartofii scursi de apa.

Lasa totul la foc mic, circa 10 minute, pana se rumenesc usor si cartofii.

Presara verdeata proaspat tocata peste cartofii taranesti.

Trucuri

Serveste cartofii simpli sau ca garnitura langa o friptura.

Taguri Garnituri Cartofi

Articole recomandate

Citeste si despre