Cartofi umpluti cu branza si ciuperci

/ / Modificat: 2015-01-23
Cartofi umpluti cu branza si ciuperci

O portie de cartofi umpluti cu branza si ciuperci va face intotdeauna deliciul unui gurmand pretentios. Acest preparat savuros furnizeaza si un aport complex de nutrienti de care orice copil are nevoie pentru a creste armonios!

Timp de preparare

1 ora si 10 minute

Dificultate

medie

Ingrediente

  • 15 cartofi medii
  • 200 grame de ciuperci champignon (proaspete)
  • 1 cana de lapte
  • 1 ceapa mare
  • 100 grame branza
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingura de faina
  • 3 linguri de patrunjel maruntit
  • sare si piper, dupa gust

Mod de preparare

Umple o oala mare cu apa si fierbe cartofii in coaja aproximativ un sfert de ora (nu mai mult, altfel se vor zdrobi). Curata-i bine si indeparteaza-le interiorul cu o lingurita.

Pentru umplutura, taie ceapa si ciupercile marunt si caleste-le in unt timp de 3-4 minute. Adauga faina si laptele, presara deasupra sare si piper si patrunjelul. Dupa 2 minute, toarna branza rasa, amesteca bine si ia tigaia de pe foc.

Umple cartofii cu aceasta compozitie si asaza-i intr-o tava de copt, in care adaugi o cana de apa. Acopera tava cu folie de aluminiu si pune totul la copt o jumatate de ora, la foc mediu.

Taguri Retete cartofi

Articole recomandate

Citeste si despre