Cartofii au un continut ridicat de nutrienti si sunt sursa de hrana in multe tari de pe glob. Preparati corespunzator, cartofii aduc un important aport de vitamine si minerale, avand numeroase beneficii pentru organism.
Ingrediente:
-
3 cartofi mari
-
100 g cascaval
-
30 g unt
-
2 ardei copti
-
1 lingura de branza (preferabil branza de vaci sau ricotta)
-
100 ml lapte fierbinte
-
Putina sare
-
Piper, dupa gust
-
Patrunjel proaspat, tocat
Mod de preparare:
-
Pregatirea cartofilor:
-
Spala bine cartofii si pune-i la fiert in coaja pentru aproximativ 15-20 de minute, pana se inmoaie usor, dar fara sa se sfarame.
-
Dupa fierbere, lasa-i sa se raceasca putin, apoi taie-i pe lungime in jumatati si scoate miezul cu o lingura, avand grija sa nu rupi coaja.
-
-
Prepararea umpluturii:
-
Paseaza miezul cartofilor cu untul si adauga treptat laptele fierbinte, amestecand bine pana obtii o compozitie cremoasa.
-
Taie ardeii copti in bucati mici si adauga-i in compozitie.
-
Amesteca branza cu cascavalul ras, adauga sarea, piperul si patrunjelul tocat.
-
-
Umplerea si coacerea:
-
Umple jumatatile de cartofi cu aceasta compozitie si presara deasupra putin cascaval ras.
-
Asaza cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-i la 180°C timp de 15-20 de minute, pana devin aurii si cascavalul este topit.
-
-
Servire:
-
Presara patrunjel proaspat deasupra si serveste cartofii calzi, alaturi de o salata sau un sos de iaurt.
-
Pofta buna!
Sursa: www.jamila.ro
Sursa foto: freepik