Ceapa umpluta

/ / Modificat: 2014-03-18
Ceapa umpluta

Ceapa umpluta este o alternativa delicioasa la banalele retete de rosii, ardei sau dovlecei umpluti. Aceasta reteta savuroasa imbina remarcabil gustul dulce al cepei coapte cu cel al numeroaselor arome cu care este asezonata carnea din umplutura!

Timp de preparare

90 min.  

Dificultate

mediu

Ingrediente

400 g carne tocata de porc (sau amestec cu vita)

8-9 cepe mari (rosii sau albe, dupa preferinta)

2 linguri de orez

2 linguri de bulion

1 ou mare sau 2 mici

1 legatura de patrunjel verde

50 ml ulei de floarea-soarelui

1 pahar de vin alb

sare

piper  

Mod de preparare

Curata cepele si taie-le capacelele (unde este codita), fara sa le arunci, apoi scobeste-le in interior cu o lingura. Da interiorul scobit al cepei pe razatoare si pune-l in carne, alaturi de patrunjel tocat, orez, bulion, sare, piper si oua.

Amesteca bine toate ingredientele, apoi incepe sa adaugi carnea in cepe, fara a le umple pana la refuz. Pune capacelul fiecareia. Asaza-le intr-o tava sau intr-un vas termorezistent, stropeste-le cu ulei si vin.

Acopera tava sau vasul cu un capac si baga-l la cuptor, la foc mediu, aproximativ 50-60 de minute sau pana cand scade lichidul si ceapa se inmoaie. Indeparteaza capacul cu 10-15 minute inainte de final, pentru a le permite sa se rumeneasca pe deasupra.

Articole recomandate

Citeste si despre