Ceapa umpluta este o alternativa delicioasa la banalele retete de rosii, ardei sau dovlecei umpluti. Aceasta reteta savuroasa imbina remarcabil gustul dulce al cepei coapte cu cel al numeroaselor arome cu care este asezonata carnea din umplutura!
Timp de preparare
90 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
400 g carne tocata de porc (sau amestec cu vita)
8-9 cepe mari (rosii sau albe, dupa preferinta)
2 linguri de orez
2 linguri de bulion
1 ou mare sau 2 mici
1 legatura de patrunjel verde
50 ml ulei de floarea-soarelui
1 pahar de vin alb
sare
piper
Mod de preparare
Curata cepele si taie-le capacelele (unde este codita), fara sa le arunci, apoi scobeste-le in interior cu o lingura. Da interiorul scobit al cepei pe razatoare si pune-l in carne, alaturi de patrunjel tocat, orez, bulion, sare, piper si oua.
Amesteca bine toate ingredientele, apoi incepe sa adaugi carnea in cepe, fara a le umple pana la refuz. Pune capacelul fiecareia. Asaza-le intr-o tava sau intr-un vas termorezistent, stropeste-le cu ulei si vin.
Acopera tava sau vasul cu un capac si baga-l la cuptor, la foc mediu, aproximativ 50-60 de minute sau pana cand scade lichidul si ceapa se inmoaie. Indeparteaza capacul cu 10-15 minute inainte de final, pentru a le permite sa se rumeneasca pe deasupra.