Succesul acestor chifle este garantat. Va sfatuiesc sa apelati cu incredere la aceasta reteta cand aveti nevoie sa faceti chifle de burgeri in casa.
Ingrediente:
-
500 g faina
-
1 plic de drojdie uscata (7 g)
-
½ lingurita de stevia
-
350 ml apa calduta
-
100 ml ulei de masline
-
Lapte (pentru uns)
-
Susan alb si negru (pentru decor)
Mod de preparare:
-
Activarea drojdiei
-
intr-un bol, amesteca drojdia uscata cu apa calduta si stevia.
-
Lasa amestecul sa stea 5-10 minute pana cand incepe sa faca spuma.
-
-
Framantarea aluatului
-
intr-un bol mare, pune faina si adauga treptat amestecul cu drojdie, framantand usor.
-
incorporeaza uleiul de masline si continua sa framanti pana obtii un aluat elastic si omogen.
-
Daca aluatul este prea lipicios, mai adauga putina faina.
-
-
Dospirea
-
Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul la dospit aproximativ 1 ora, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.
-
-
Formarea chiflelor
-
Dupa dospire, imparte aluatul in bile egale (aproximativ 8-10 bucati, in functie de dimensiunea dorita).
-
Modeleaza-le in forma rotunda si asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.
-
Acopera-le cu un prosop si mai lasa-le la dospit 20-30 de minute.
-
-
Coacerea
-
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
-
Unge chiflele cu putin lapte si presara deasupra susan alb si negru.
-
Coace-le timp de 15-20 de minute sau pana devin aurii.
-
-
Racirea
-
Scoate chiflele din cuptor si lasa-le sa se raceasca pe un gratar inainte de a le oferi bebelusului.
-
Sfaturi:
-
Poti folosi faina integrala pentru un plus de fibre.
-
Daca bebelusul are alergie la susan, il poti omite.
-
Aceste chifle sunt moi si potrivite pentru diversificare, dar asigura-te ca sunt bine coapte si usor de mestecat pentru bebelus.
Pofta buna!
Sursa: www.ioanaserea.com
Sursa foto: freepik