Chiftelele cu sos de marar sunt gustoase si usor de preparat. Se pot servi atat calde, cat si reci.
Foto: foodiehousewife.wordpress.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
Chiftelute
400 g carne tocata de pui
50 g pesmet
1 ceapa verde tocata
1 ardei rosu mic tocat
1 ou
100 ml lapte
10 g coaja de lamaie
20 g unt
sare
Sos marar
50 ml supa de pui
10 ml suc de lamaie
100 ml smantana lichida
10 g marar uscat/ proaspat
Mod de preparare
Amesteca carnea de pui cu pesmetul, ceapa verde, ardeiul rosu, sare, oul, laptele si coaja de lamaie. Amesteca bine pana obtii o pasta omogena.
Formeaza apoi chiftelutele. Intr-o tigaie incinge untul. Pune la prajit chiftelutele. Lasa cam 3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.
Pentru sos, incalzeste supa de pui. Adauga smantana, sucul de lamaie si mararul. Lasa pe foc pana se incalzeste bine.
Serveste chiftelutele cu sosul de marar deasupra.
Tipul bucatariei
Internationala