Chiftelele cu susan si iaurt reprezinta o alternativa grozava la retetele cu carne ale acestora. Spre deosebire de chiftelutele din carne, cele din susan si iaurt sunt mai hranitoare, iar prin procesul de gatire, mult mai sanatoase!
Timp de preparare
15 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
400 g faina
4 linguri cu varf de seminte de susan
300 g iaurt gras
2 linguri de lapte
2 pliculete de praf de copt
2 linguri ulei (de orice fel, desi uleiul de susan este de preferat)
putina sare
putin piper
Mod de preparare
Amesteca, intr-un bol, ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea, piperul si semintele de susan. Adauga apoi iaurtul si laptele si amesteca viguros, pana cand formezi un aluat consistent. Modeleaza mingiute din aluat, asemanatoare chiftelutelor, si asaza-le pe o tava. Incinge grillul sau gratarul si pune chiftelutele.
Lasa-le cate 2-3 minute pe fiecare parte. Daca nu ai grill sau nu esti in apropierea unui gratar incins, le poti baga si la cuptor, asezate intr-o tava cu hartie de copt. Chiftelutele cu susan si iaurt se servesc calde si stropite cu putin ulei.
Le poti alatura si un sos de salsa, ketchup facut in casa sau o garnitura de legume, dupa preferinta.