Ciabatta este o paine de inspiratie italiana, al carei nume provine de la forma sa alungita.
Timp de preparare
360 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
Maia
7 g drojdie proaspata
200 ml apa calduta
350 g faina
Aluat
15 g drojdie proaspata
400 ml apa calduta
60 ml lapte caldut
500 g faina
2 lingurite sare
3 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Prepara cu o seara inainte maiaua. Dizolva drjdia in apa, apoi amestec-o cu faina cernuta si pune aluatul obtinut intr-un vas uns cu ulei. Acopera totul si lasa la dospit, circa 15 ore.
A doua zi, amesteca 15 g de drojdie cu putina apa, pana obtii o pasta cremoasa. Adauga restul de apa si toarna amestecul peste maia.
Adauga laptele si faina, astfel incat vei obtine un aluat lipicios. Pune uleiul si sarea, apoi lasa aluatul la dospit, 2 ore.
Imparte aluatul respectiv in trei parti, pe o suprafata bine infainata. Da-le acestor bucati de aluat forma de dreptunghiuri si pune-le la copt, la 220 de grade, circa 30 de minute.
Tipul bucatariei
Italiana