Conopida cu ciuperci la cuptor

/ / Modificat: 2014-05-15
Conopida cu ciuperci la cuptor

Conopida cu ciuperci la cuptor este un preparat grozav pentru mesele de toamna ale familiei tale, intrucat este foarte hranitor si satios. Descopera o reteta rapida si usoara care are in prim-plan una dintre legumele-vedeta ale acestei toamne: conopida!

Timp de preparare

 50 min

Dificultate

 usor

Ingrediente

 1 kg de conopida

450 g ciuperci

2-3 linguri de faina

100 g unt

3 oua

200 ml lapte

3 rosii

200 g cascaval

sare

piper

praf de chili

pesmet

otet

Mod de preparare

Desfa conopida in buchetele si opareste-le in apa fiarta cu o lingura de otet si sare. Pregateste tava pentru cuptor. Unge-o cu putin unt si tapeteaz-o cu pesmet, apoi asaza buchetele de conopida, scurse in prealabil.

Taie ciupercile felii si caleste-le in putin unt, apoi pune-le peste conopida. Acopera legumele din tava cu felii de rosii.

Separat, prepara sosul alb, punand laptele la fiert, adaugand untul si apoi faina. Amesteca pana cand se omogenizeaza. Pune-l putin la racit. Incorporeaza ouale batute si jumatate din cantitatea de cascaval ras.

Toarna sosul dens peste legumele din tava, asezoneaza cu sare, piper si pudra de chili. Rade restul de cascaval pe deasupra. Presara, din loc in loc, cate o bucatica de unt. Baga tava la cuptor, la foc potrivit, timp de 35 de minute.  

Taguri Conopida Retete conopida

Articole recomandate

Citeste si despre