Copanelele in foietaj reprezinta o incantare pentru papilele gustative ale oricarui mofturos si pot fi savurate atat ca gustare, cat si la cina sau pranz, alaturi de o garnitura de legume.
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
copanele de pui
aluat de foietaj
1 ou
seminte de susan
condimente si ierburi aromatice (dupa gust)
Mod de preparare
Scoate foietajul din congelator, pentru a se dezgheta un pic si a putea fi manevrat. Intre timp, spala copanelele si indeparteaza-le pielitele, condimenteaza-le cu mirodeniile preferate si prajeste-le intr-o tigaie cu ulei sau unt. Scoate-le pe un servetel, pentru a elimina excesul de grasime.
Desfa foietajul, taie-l in patrate suficient de mari cat sa acopere bine carnea, apoi incepe sa infasori copanelele in aluat. Unge toate copanelele cu ou batut si presara seminte cu susan pe fiecare in parte.
Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bag-o la cuptor, la foc mediu, aproximativ 30 de minute sau pana cand copanelele in foietaj se rumenesc.