Coq au vin (cocos cu vin)

/ / Modificat: 2012-06-04
Coq au vin (cocos cu vin)

Coq au vin (cocos cu vin) este o reteta frantuzeasca, pe care o poti prepara oricand acasa pentru a-ti rasfata familia sau invitatii!

Foto: germanbeautysabine.wordpress.com

Timp de preparare

150 min.

Dificultate

greu

Ingrediente

1 cocos (aproximativ 2 kg)

18 capatani de arpagic

200 g costita afumata

3 linguri faina

4-5 echalote (ceapa de apa)

3 linguri de unt

1 sticla de vin rosu

2 catei de usturoi

1 paharel de coniac

2 lingurite de zahar

putin cimbru

2 foi de dafin

sare

piper

patrunjel

nucsoara

Mod de preparare

Prajeste costita taiata felii intr-o tigaie, impreuna cu arpagicul. Dupa ce costita si-a lasat grasime si s-a prajit, scoate-o si pune bucatile de cocos, lasandu-se la rumenit. Stropeste-l cu coniac, pentru a se flamba.

Adauga apoi ciupercile, echalotele, cimbrul, usturoiul si foaia de dafin. Lasa-le sa fiarba 15-20 de minute impreuna cu cocosul.

Pune o alta oala pe foc, in care pui costita si torni trei sferturi din sticla de vin. Lasa sa fiarba un pic si apoi toarna totul peste cocos. Adauga si restul de vin. Este timpul sa garnisesti cu sare, zahar, nucsoara si piper si sa adaugi arpagicul. Mai lasa cam 25-30 de minute pe foc.

Dupa ce ai luat-o de pe foc, adauga untul amestecat cu faina, pune-o iar pe foc si asteapta sa dea in clocot.

Presara, la sfarsit, dupa ce ai oprit focul, patrunjel tocat.

Articole recomandate

Citeste si despre