Cordon bleu

/ / Modificat: 2012-08-14
Cordon bleu

Cordon bleu reprezinta denumirea data unui snitel special, preluat din bucataria franceza, umplut cu sunca si cascaval.

Foto: eddyskitchen.wordpress.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

2 bucati de piept de pui

200 g de cascaval

100 g sunca

2 oua

faina

pesmet

sare

piper

ulei pentru prajit

Mod de preparare

Feliaza pieptul de pui, apoi bate bucatile obtinute cu ciocanul de snitele.

Condimenteaza feliile de pui cu sare si piper.

Separat, taie sunca si cascavalul feliute cat mai subtiri.

In fiecare felie de pui batuta aseaza alternativ sunca si cascaval. Apoi impacheteaza ruloul, iar daca este nevoie prinde-l cu niste scobitori.

Se dau rulourile prin: faina, oua (batute in prealabil ca pentru omleta si amestecate cu cateva linguri de faina) si, in final, prin pesmet.

Pune gordon bleu la prajit, in ulei incins.

Lasa rulourile sa se scurga de ulei, pe niste prosoape de hartie.  

Tipul bucatariei

Franceza

Taguri Pui

Articole recomandate

Citeste si despre