Daca reteta acestui preparat este tiganeasca sau nu, este discutabil, dar ceea ce putem afirma cu siguranta este ca acest cotlet tiganesc este delicios, se prepara simplu si rapid.
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
4 cotlete de porc
2 linguri ulei de floarea-soarelui
1 ceapa
1 lingura faina
3 linguri bulion
1 ardei
1/2 pahar vin alb
150 ml supa de carne
2 catei de usturoi
sare
piper
1/2 legatura patrunjel (optional)
Mod de preparare
Condimenteaza cotletele cu sare si piper, apoi pune-le intr-o tava cu ulei, acopera cu folie de aluminiu si lasa-le la cuptor pana cand sunt gata.
Intre timp, intr-o tigaie incapatoare pune o lingura de ulei, caleste ceapa, usturoiul si ardeiul, presara o lingura de faina si stinge cu supa si vin. Lasa amestecul la foc mic, pana se evapora alcoolul, adauga bulionul si omogenizeaza.
Sosul obtinut il adaugi peste cotletele deja preparate si mai lasi totul la cuptor, circa 10 minute.
Trucuri
Serveste cotletul tiganesc cu verdeata proaspata presarata deasupra si garnitura de piure.