Retetele cu preparate din peste sunt nenumarate, astfel incat nu trebuie sa ne limitam la clasicul peste prajit cu mujdei si mamaliga. Crap cu smantana este o delicatesa ce merita incercata.
Foto: kuali.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 kg crap
2-3 linguri faina
300 ml smantana lichida
3 cepe verzi
1 lamaie
sare
boia
piper
verdeata
Mod de preparare
Curata crapul de solzi si intestine, apoi pune-l la fiert 5 minute, in apa in care ai pus sare si zeama de lamaie.
Pregateste un sos din ceapa verde tocata, smantana, faina, sare, boia, piper.
Toarna acest sos peste bucatile de crap si lasa mancarea la fiert, circa 40 de minute. Presara verdeata tocata deasupra acestui preparat.
Serveste crapul cu smantana si mamaliguta calda.
Trucuri
Daca iti place gustul, adauga si 2-3 catei de usturoi pisati in acest sos.
Poti inlocui crapul cu alt tip de peste, dupa preferinta.
Tipul bucatariei
Internationala