Crevetii cu usturoi si legume reprezinta una dintre cele mai simple solutii pentru o masa rapida, copioasa si gustoasa!
Timp de preparare
35 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
4 lingurite ulei de masline
2 ardei grasi rosii
1 kg de sparanghel, curatat si taiat bucati
2 lingurite de coaja de lamaie
1/2 lingurita sare
5 catei de usturoi
500 g creveti decorticati
1 cana de supa de pui
1 lingurita amidon de porumb
2 linguri suc de lamaie
2 linguri patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare
Pune o tigaie cu 2 linguri de ulei la incins si adauga ardeiul gras, sparanghelul, coaja de lamaie si sarea. Lasa-le sa se caleasca pana cand se inmoaie. Transfera legumele intr-un bol si acopera-le pentru a se mentine calde. Adauga restul de 2 linguri de ulei si usturoiul in tigaie si caleste-l 30 de secunde, dupa care adauga si crevetii si amesteca-i bine, timp de 1 minut.
Separat, amesteca supa cu amidonul de porumb si apoi toarn-o peste creveti. Asezoneaza ingredientele cu sare si amesteca totul viguros pana cand sosul se ingroasa si crevetii capata o culoare rozalie. La sfarsit, adauga zeama de lamaie si patrunjelul proaspat. Serveste crevetii alaturi de garnitura de legume preparata anterior.