Creveti cu usturoi si legume

/ / Modificat: 2014-09-24
Creveti cu usturoi si legume

Crevetii cu usturoi si legume reprezinta una dintre cele mai simple solutii pentru o masa rapida, copioasa si gustoasa!

Timp de preparare

35 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

4 lingurite ulei de masline

2 ardei grasi rosii

1 kg de sparanghel, curatat si taiat bucati

2 lingurite de coaja de lamaie

1/2 lingurita sare

5 catei de usturoi

500 g creveti decorticati

1 cana de supa de pui

1 lingurita amidon de porumb

2 linguri suc de lamaie

2 linguri patrunjel proaspat tocat  

Mod de preparare

Pune o tigaie cu 2 linguri de ulei la incins si adauga ardeiul gras, sparanghelul, coaja de lamaie si sarea. Lasa-le sa se caleasca pana cand se inmoaie. Transfera legumele intr-un bol si acopera-le pentru a se mentine calde. Adauga restul de 2 linguri de ulei si usturoiul in tigaie si caleste-l 30 de secunde, dupa care adauga si crevetii si amesteca-i bine, timp de 1 minut.

Separat, amesteca supa cu amidonul de porumb si apoi toarn-o peste creveti. Asezoneaza ingredientele cu sare si amesteca totul viguros pana cand sosul se ingroasa si crevetii capata o culoare rozalie. La sfarsit, adauga zeama de lamaie si patrunjelul proaspat. Serveste crevetii alaturi de garnitura de legume preparata anterior.

Taguri Retete creveti

Articole recomandate

Citeste si despre