Aceste crochete crocante de vinete sunt facute pane cu pesmet si parmezan, coapte sau prajite la air fryer pana devin aurii si servite cu un sos delicios.
Ingrediente
-
1 vanata mare
-
1 lingurita ulei de masline
-
1/2 lingurita sare si piper proaspat macinat
-
1/2 cana pesmet condimentat
-
2 lingurite parmezan ras
-
1 albus de ou mare
-
Spray cu ulei
Mod de preparare
-
Pregatirea vinetelor:
-
Spala vanata si taie-o in bastonase sau rondele de grosime medie (aproximativ 1 cm).
-
Presara sare peste bucati si lasa-le la scurs timp de 20-30 de minute pentru a elimina excesul de apa si amareala. Clateste bine si tamponeaza-le cu un prosop de hartie.
-
-
Pregatirea compozitiei:
-
intr-un bol mic, bate albusul de ou pana devine usor spumos.
-
intr-un alt bol, amesteca pesmetul condimentat cu parmezanul.
-
-
Condimentarea vinetelor:
-
Unge usor bucatile de vanata cu ulei de masline. Presara sare si piper pe ambele parti.
-
-
Panarea:
-
Trece fiecare bucata de vanata prin albusul de ou, apoi prin amestecul de pesmet si parmezan, asigurandu-te ca sunt acoperite uniform.
-
-
Gatirea la air fryer:
-
Preincalzeste air fryer-ul la 200°C timp de 3-5 minute.
-
Asaza bucatile de vanata intr-un singur strat in cosul aparatului. Pulverizeaza spray cu ulei pe deasupra pentru o crusta extra crocanta.
-
Gateste timp de 12-15 minute, intorcand bucatile la jumatatea timpului de gatire, pana cand devin aurii si crocante.
-
-
Servirea:
-
Serveste crochetele de vinete fierbinti, cu sosuri preferate, cum ar fi sos de iaurt cu usturoi sau marinara.
-
Pofta buna!
Sursa: www.skinnytaste.com
Sursa foto: freepik