Crochete de creier cu sos tartar

/ / Modificat: 2012-09-25
Crochete de creier cu sos tartar

Crochetele de creier cu sos tartar sunt aperitive calde, care se servesc la mese festive pe platouri deocarate cu frunze de salata verde.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

0,5 kg creier porc sau vita

1 lingurita piper macinat

1/ 2 legatura patrunjel verde

150 ml ulei

3 linguri faina

3 oua

200 g pesmet

sare

150 g sos tartar

Mod de preparare

Spala bine creierul, curata-l de pielite, apoi pune-l intr-un vas cu apa rece si tine-l 20 minute in aceasta apa rece cu sare (pentru eliminarea sangelui).

Pune creierul la fiert in apa cu sare, apoi lasa-l la racit, scurge-l de apa si taie-l bucati.

Spala ouale, cerne faina si pesmetul, iar patrunjelul verde il cureti si il tai marunt.

Creierul se pipereaza, se trece prin patrunjel verde, se modeleaza in forma de crochete, care se dau prin faina, ou, pesmet si se rumenesc in ulei. Scoate crochetele la scurs pe servete de hartie.

Aseaza crochetele pe un platou incapator, pe pat de salata verde.

Serveste aceste crochete cu sos tartar alaturi.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Creier

Articole recomandate

Citeste si despre