Crochetele de creier cu sos tartar sunt aperitive calde, care se servesc la mese festive pe platouri deocarate cu frunze de salata verde.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
0,5 kg creier porc sau vita
1 lingurita piper macinat
1/ 2 legatura patrunjel verde
150 ml ulei
3 linguri faina
3 oua
200 g pesmet
sare
150 g sos tartar
Mod de preparare
Spala bine creierul, curata-l de pielite, apoi pune-l intr-un vas cu apa rece si tine-l 20 minute in aceasta apa rece cu sare (pentru eliminarea sangelui).
Pune creierul la fiert in apa cu sare, apoi lasa-l la racit, scurge-l de apa si taie-l bucati.
Spala ouale, cerne faina si pesmetul, iar patrunjelul verde il cureti si il tai marunt.
Creierul se pipereaza, se trece prin patrunjel verde, se modeleaza in forma de crochete, care se dau prin faina, ou, pesmet si se rumenesc in ulei. Scoate crochetele la scurs pe servete de hartie.
Aseaza crochetele pe un platou incapator, pe pat de salata verde.
Serveste aceste crochete cu sos tartar alaturi.
Tipul bucatariei
Internationala