Cui nu-i plac ardeii umpluti? Cu siguranta familia ta este innebunita dupa acest preparat, asa ca invata sa il pregatesti ca la carte!
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 8 ardei grasi frumosi, medii;
- 700 g carne tocata de porc sau amestec cu vita;
- 3-4 cepe verzi sau 2 cepe rosii;
- 70 g orez cu bob lung;
- 2 linguri ulei;
- 4 rosii oparite si decojite;
- 1 lingurita de zahar;
- sare, piper, cimbru uscat, marar verde tocat, frunza de patrunjel;
- 2 lingurite de boia dulce;
- Optional, pentru decor: 2 crengute de rozmarin.
Cum se prepara ardeii umpluti cu carne
- Spala bine ardeii si decupeaza cate un capacel in apropierea coditelor. Scoate cu grija cotorul si scutura bine samburi. Curata ardeii la interior de vene deoarece pot fi iuti;
- Curata cepele si toaca-le marunt. Caleste-le 2-3 minute in 2 linguri de ulei, cu un praf de sare, pana deven translucide. Adauga peste ele orezul uscat si caleste totul inca 2 minute;
- Intr-un castron, amesteca carnea tocata cu sare, piper, cimbru, marar, patrunjel si boia dulce. Adauga peste carnea condimentata amestecul de ceapa calita cu orez si framanta totul cu mainile;
- Spala rosiile si cresteaza-le usor cu cutitul, apoi opareste-le pe fiecare in parte, timp de 10 secunde. Dupa 2-3 minute, le poti decoji cu usurinta. Pune rosii-le in blender, pentru a le transforma in piure;
- Umple ardeii cu carne. Lasa putin loc la suprafata, deoarece orezul se va umfla in timpul fierberii si poate da pe afara;
- Prajeste ardeii gata umpluri in doua linguri de ulei, intorcandu-i pe toate partile, apoi scoate-i pe o tava;
- Pune ardeii in picioare, intr-o oala larga, apoi toarna peste ei piureul de rosii. Adauga o lingurita cu varf de sare si una de zahar, pentru a corecta aciditatea rosiilor. Completeaza sucul de rosii cu 2 cani cu apa si fierbe totul la foc mediu, cu capacul usor dat la o parte. Din momentul in care apa a dat in clocot, mai fierbe ardeii inca 50 de minute;
- Cand sunt gata, serveste-i cu verdeata tocata si smantana.
Pofta buna!