Curcanul in aluat este o reteta grozava pentru weekend sau pentru o sarbatoare, intrucat imbina arome savuroase si exotice sub un strat generos de aluat fraged si crocant. Iata o reteta delicioasa careia nu o sa ii poti rezista!
Timp de preparare
20 min. + 3-4 ore copt
Dificultate
mediu
Ingrediente
1 curcan mediu
600 g faina
220 ml lapte
1-2 linguri de untura sau unt
gutui, stafide si mere (pentru umplutura)
sare
piper
Mod de preparare
Pregateste curcanul pentru a fi impachetat in crusta de aluat, taindu-i gatul, aripile si pulpele. Il poti lasa si intreg, dar va fi mai dificil de imbracat in aluat. Baga curcanul la cuptor, intr-o tava unsa cu grasime, pana cand carnea se fragezeste si este aproape gata.
Stropeste-l constant cu apa, pentru ca pielita sa nu se arda. Amesteca faina, grasimea, laptele si sarea pana se formeaza un aluat suficient de moale pentru a fi modelat. Scoate curcanul de la cuptor si lasa-l sa se raceasca putin. Intre timp, taie fructele felii, amesteca-le cu stafide si adauga-le in interiorul curcanului.
Unge-l cu unt pe deasupra, asezoneaza-l cu piper si boia si apoi imbraca-l in aluatul pregatit. Mai baga-l la cuptor inca vreo 30 de minute sau pana cand se rumeneste aluatul, avand grija sa il ungi din cand in cand cu unt sau untura.