Curcan in aluat

/ / Modificat: 2014-07-30
Curcan in aluat

Curcanul in aluat este o reteta grozava pentru weekend sau pentru o sarbatoare, intrucat imbina arome savuroase si exotice sub un strat generos de aluat fraged si crocant. Iata o reteta delicioasa careia nu o sa ii poti rezista!

Timp de preparare

20 min. + 3-4 ore copt

Dificultate

mediu

Ingrediente

  1 curcan mediu

600 g faina

220 ml lapte

1-2 linguri de untura sau unt

gutui, stafide si mere (pentru umplutura)

sare

piper  

Mod de preparare

Pregateste curcanul pentru a fi impachetat in crusta de aluat, taindu-i gatul, aripile si pulpele. Il poti lasa si intreg, dar va fi mai dificil de imbracat in aluat. Baga curcanul la cuptor, intr-o tava unsa cu grasime, pana cand carnea se fragezeste si este aproape gata.

Stropeste-l constant cu apa, pentru ca pielita sa nu se arda. Amesteca faina, grasimea, laptele si sarea pana se formeaza un aluat suficient de moale pentru a fi modelat. Scoate curcanul de la cuptor si lasa-l sa se raceasca putin. Intre timp, taie fructele felii, amesteca-le cu stafide si adauga-le in interiorul curcanului.

Unge-l cu unt pe deasupra, asezoneaza-l cu piper si boia si apoi imbraca-l in aluatul pregatit. Mai baga-l la cuptor inca vreo 30 de minute sau pana cand se rumeneste aluatul, avand grija sa il ungi din cand in cand cu unt sau untura.

Taguri Retete curcan

Articole recomandate

Citeste si despre