Dovleceii a la grec reprezinta un preparat atipic, dar delicios, perfect pentru zilele reci de iarna petrecute in sanul familiei! Iata o reteta simpla si rapida prin care transformi banalii dovlecei in cel mai aromat preparat!
Timp de preparare: 30 min.
Dificultate: usor
Ingrediente
1/2 ceapa alba, taiata julien
1/2 ceapa rosie, taiata julien
1 lingurita de faina
2 dovlecei
1/4 lamaie
1 legatura de marar
sare
piper
Mod de preparare
Taie dovleceii cubulete sau felii. Pune ambele sortimente de ceapa la calit intr-o tigaie cu ulei incins, adauga faina si amesteca bine, pentru a evita formarea cocoloaselor. Adauga dovleceii si lasa totul la fiert, timp de 15-20 de minute.
Asezoneaza dovleceii cu sare si piper, rastoarna-i pe un platou si presara marar pe deasupra lor. Se servesc cu felii de lamaie deasupra.