Dovleceii umpluti se pregatesc in mod asemanator cu alte legume umplute (rosii umplute sau ardei umpluti). Acest preparat este foarte des intalnit in bucataria romaneasca.
Timp de preparare
100 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
5 dovlecei mici
200 g carne
50 g orez
sare
piper
1/2 l suc de rosii
1 lingura faina
1 crenguta cimbru
2 linguri ulei
verdeata
Mod de preparare
Dovleceii se curata de coaja, se scobesc bine de miez cu ajutorul unei lingurite, lasand marginea cat este de groasa.
Dovleceii se vor umple cu tocatura (carnea tocata, amestecata cu orez, sare si piper) si se asaza in cratita, unii langa altii.
Se toarna peste dovlecei sucul de rosii si circa 300 ml apa fierbinte si se lasa sa fiarba 30-40 minute, acoperit, la foc mic.
Cand dovleceii sunt fierti se freaca faina cu 2 linguri de apa rece sau suc de rosii si se amesteca in sos, lasandu-l sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege.
In sos se vor pune o ramura de cimbru si 2 linguri cu ulei de floarea soarelui, potrivindu-se gustul cu sare. Cratita se ia de pe foc, iar peste dovlecei se presara verdeata proaspata.
Serveste dovleceii simpli sau cu smantana alaturi.
Tipul bucatariei
Internationala