Falafelul sau chiftelele de naut reprezinta unul din preparatele de baza din bucataria arabeasca.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
300 g naut
3 felii franzela
2 linguri faina
1 ceapa mare
2 catei usturoi
1/2 lingurita coriandru boabe macinat
1/2 lingurita chimion
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita turmenic
1/2 lingurita chilly
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita seminte susan
1/2 legatura verdeata
sare
ulei, pentru prajit
Mod de preparare
Lasa nautul la inmuiat de seara pana dimineata, in apa rece. Pune-l la fiert, pana ce boabele de naut se inmoaie.
Scurge nautul de apa si mixeaza-l cu ajutorul unui blender. Adauga peste pasta obtinuta faina, painea maruntita, ceapa, usturoiul si verdeata tocate fin.
Adauga restul condimentelor si omogenizeaza pasta obtinuta, apoi da-o la frigider, minim o ora.
Modeleaza bile din aceasta compozitie, apoi pune-le la prajit si lasa-le sa se rumeneasca in uleiul incins, circa 5 minute.
Tipul bucatariei
Arabeasca