Fasolea cu ciolan este un preparat satios, care se serveste mai ales in anotimpul rece.
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
500 g ciolan afumat
5 linguri ulei
500 g fasole alba
2 cepe
2 morcovi mici
2 ardei
600 ml suc de rosii
sare
piper
patrunjel
cimbru
Mod de preparare
Fierbe fasolea la oala sub presiune presiune impreuna cu ciolanul si morcovii.
Caleste ceapa si ardeii taiati bucati mari, apoi adauga sucul de rosii. Amesteca fasolea si carnea curatata de pe ciolan cu sosul preparat mai sus. Lasa totul sa clocoteasca circa 10 minute, timp in care vei amesteca incontinuu pentru a nu se prinde, apoi pune piperul, cimbrul si, dupa ce se racoreste un pic, patrunjelul.
Trucuri
Pentru ca fasolea sa se fiarba mai usor, poti sa o lasi la hidratat cu o seara inainte, in apa rece.
Tipul bucatariei
Romaneasca