Fettuccine Alfredo

/ / Modificat: 2017-04-24
Fettuccine Alfredo

Fettucine Alfredo sunt un preparat cu paste foarte gustos, cu ingrediente usoare, imprumutate de pe taramurile savuroase ale bucatariei italienesti. Usor de digerat si aspectuoase, pot fi oricand cina perfecta pentru intreaga familie!

Timp de preparare: 30 de minute

Dificultate: redus

Ingrediente

400 grame paste fettucine
150 grame smantana pentru gatit
100 grame branza gruyere
60 grame parmezan ras
2 linguri de unt piper negru, dupa gust
1 praf de nucsoara

Mod de preparare

Fierbe pastele conform indicatiilor de pe pachet (reteta originala recomanda fierberea al dente). Intr-o oala mica, separat, pune smantana pe foc impreuna cu praful de nucsoara. Adauga untul si amesteca in mod constant, pana cand acesta se topeste complet.

Toarna peste amestecul din oala branza gruyere si lasa totul pe foc inca 3-4 minute. Scurge pastele bine si incorporeaza-le in sosul de smantana. Asezoneaza-le cu piper si serveste-le cu parmezan ras presarat deasupra.

Taguri Retete paste

Articole recomandate

Citeste si despre