Ficateii de pui cu struguri si ciuperci se pregatesc dupa o reteta specifica bucatariei franceze.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
400 g ficatei de pui
sare
piper
60 g unt
100 g ciuperci, taiate
6 linguri vin rosu
150 g struguri verzi
Mod de preparare
Spala ficateii in apa rece, apoi curata-i bine si taie-i bucati potrivite.
Topeste untul in tigaie si prajeste ficateii pentru 3-5 minute pe fiecare parte. Asezoneaza totul cu sare si piper proaspat macinat. Ia ficateii din tigaie si lasa-i la cald.
In grasimea lasata de ficatei adauga si ciupercile si soteaza-le pentru 5 minute, pana ce acestea din urma se inmoaie.
Toarna vinul, adu totul la punctul de fierbere si lasa sosul apoi sa scada si sa se ingroase. Pune ficateii inapoi in tigaie, apoi adauga strugurii, amestecand pentru vreo 2 minute.
Tipul bucatariei
Franceza