Focaccia cu legume la cuptor are toate sansele sa devina rapid painea ta preferata. Este extrem de aromata si merge de minune cu branzeturi, mezeluri fine sau cu somon afumat.
Timp de preparare
90 min
Dificultate
medie
Ingrediente
25 g drojdie proaspata
100 ml apa
100 ml lapte
4 linguri ulei masline
1 ligurita sare grunjoasa
1 lingurita zahar
300 g rosii uscate
100 g masline fara samburi
100 g ciuperci uscate
500 g faina alba
Mod de preparare
Intr-un bol mic, freaca drojdia proaspata cu o lingurita de zahar. Adauga apa si lapte pana cand drojdia se dizolva.
Intr-un vas suficient de mare strecoara faina si adauga sarea, uleiul de masline, maiaua de drojdie si legumele tocate marunt. Omogenizeaza aluatul si framanta-l pana cand devine elastic si se dezlipeste de pe maini.
Lasa-l aproximativ 45 de minute sa creasca la caldura si framanta-l inca o data usor 10-20 de secunde.
Intinde aluatul, de preferat cu mainile, intr-o tava acoperita cu hartie. Stropeste-l cu putin ulei de masline si presara rozmarin si cateva cristale de sare grunjoasa.
Lasa aluatul in tava sa mai creasca 10 minute si da-l la cuptorul incins la 180 de grade pentru alte 20 de minute.