Friptura cu banane este o reteta usor exotica, cu care iti poti impresiona invitatii la o cina festiva sau pe care o poti savura cand vrei sa iei o gustare cu continut scazut de calorii!
Foto: australianbananas.com.au
Timp de preparare
20 minute
Numar portii
4
Dificultate
usor
Ingrediente
sucul de la 4 portocale (aprox. 250 ml)
coaja de la 1/2 portocala
2 linguri de zahar brun
3 banane taiate felii
500 g cotlete carne de porc, fara grasimi
spanac
Mod de preparare
Prepara mai intai sosul, amestecand zaharul, sucul si coaja de portocale intr-o cratita, pe care o pui pe foc. Las-o sa fiarba pana cand se topeste zaharul.
Adauga feliile de banane si da focul mic inca doua minute, dupa care ia-o de pe aragaz si lasa sosul sa se raceasca.
Intre timp, prepara cotletele pe gratar, curata spanacul si spala-l bine.
Monteaza o farfurie cu un pat de spanac, un cotlet de porc si pe deasupra sos cu banane, cu ajutorul unei linguri.
Valori nutritrionale per portie
Calorii: 272.2
Proteine: 28 g
Grasimi: 5 g
Carbohidrati: 26 g
Fibre: 2 g
Fier: 2 mg
Zinc