Friptura de vita cu sos de rosii este alegerea ideala pentru masa familiei tale, atunci cand esti in lipsa de inspiratie si vrei sa scapi de monotonia care s-a abatut asupra meniului tau!
Timp de preparare: 90 minute
Dificultate: usor
Ingrediente
1 kg carne de vita
1 capatana de usturoi
6 linguri sos de rosii
cimbru
piper
rozmarin
boia de ardei (dulce sau picanta)
1 1/2 pahare vin rosu
ulei
Mod de preparare
Taie carnea fileuri de 1.5- 2 cm grosime si asaza-le intr-o tava unsa in prealabil cu ulei. Toaca usturoiul marunt si presara-l pe deasupra fileurilor. Asezoneaza fripturile cu condimente: rozmarin, cimbru, sare, piper, boia, dupa gust.
Toarna sosul de rosii peste carne, apoi vinul si acopera tava cu folie de aluminiu. Bag-o in cuptorul incins in prealabil, in jur de 60-80 de minute. Cu 15 minute inainte de a fi gata, da folia de aluminiu la o parte, pentru ca friptura sa se rumeneasca.
Friptura se serveste cu garnitura de cartofi sau legume alaturi.