Friptura de vita cu sos de rosii

/ / Modificat: 2017-08-10
Friptura de vita cu sos de rosii

Friptura de vita cu sos de rosii este alegerea ideala pentru masa familiei tale, atunci cand esti in lipsa de inspiratie si vrei sa scapi de monotonia care s-a abatut asupra meniului tau!

Timp de preparare: 90 minute

Dificultate: usor  

Ingrediente

1 kg carne de vita

1 capatana de usturoi

6 linguri sos de rosii

cimbru

piper

rozmarin

boia de ardei (dulce sau picanta)

1 1/2 pahare vin rosu

ulei  

Mod de preparare

Taie carnea fileuri de 1.5- 2 cm grosime si asaza-le intr-o tava unsa in prealabil cu ulei. Toaca usturoiul marunt si presara-l pe deasupra fileurilor. Asezoneaza fripturile cu condimente: rozmarin, cimbru, sare, piper, boia, dupa gust.

Toarna sosul de rosii peste carne, apoi vinul si acopera tava cu folie de aluminiu. Bag-o in cuptorul incins in prealabil, in jur de 60-80 de minute. Cu 15 minute inainte de a fi gata, da folia de aluminiu la o parte, pentru ca friptura sa se rumeneasca.

Friptura se serveste cu garnitura de cartofi sau legume alaturi.

Taguri Retete vita

Articole recomandate

Citeste si despre