Prepara pentru Sarbatorile de iarna o friptura delicioasa de vita in sos de bere. Acest preparat este unul rafinat, cu arome deosebite, care ii va incanta pe invitatii tai.
Timp de preparare
90 min
Dificultate
medie
Ingrediente
1 kg de carne de vita
3 foi de dafin
2 morcovi medii
2 cepe
1 crenguta de cimbru
1 crenguta de busuioc
1 lingura de otet
500 ml de bere
1 lingurita de zahar
2 lingurite de unt topit
sare si piper alb
1 jumatate de lamaie
cuisoare
nucsoara
Mod de preparare
Spala bine carnea si condimenteaz-o cu sare, piper, cuisoare, nucsoara, cimbru si foi de dafin pisate. Las-o la macerat pentru 30 de minute si, intre timp, taie morcovii, ceapa si rade coaja de la lamaie.
Incinge untul topit intr-o cratita micuta si caleste carnea de vita pe ambele parti, aproximativ 5 minute. Adauga peste ea legumele tocate, otetul, busuiocul, zaharul si berea si da compozitia la cuptor pentru cel putin 60 de minute.