Fructele de mare cu orez si dovlecei sunt o mancare perfecta pentru cina. Sunt usoare, satioase, sanatoase si nici nu contin foarte multe calorii.
Timp de preprare
40 min
Dificultate
usor
Ingrediente
160 g orez
2 dovlecei medii
3 rosii
1 ceapa mare
1 ardei gras rosu
400 g fructe de mare
40 g margarina
1 legatura de patrunjel proaspat
sare si piper
Mod de preprare
Spala orezul si lasa-l deoparte. Curata dovleceii si da-i pe razatoare, taie ceapa marunt, apoi si ardeiul gras, si rosiile. Amesteca orezul cu dovleceii, ceapa, ardeiul, rosiile, fructele de mare si patrunjelul intr-o tava inalta.
Adauga margarina si toarna peste ele 500 ml de apa. Da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 25-30 de minute.
Serveste fructele de mare calde, presarate cu cascaval ras sau cu putina zeama de lamaie.