Galustele de ficat se servesc fie ca fel principal, fie se pastreaza in supa si se servesc cu crutoane de paine alaturi.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
250 g ficat porc
2 linguri unt
1 ceapa
1 felie franzela
patrunjel verde
2 oua crude
sare
piper
boia dulce
Mod de preparare
Spala ficatul, apoi taie-l felii si prajeste-l in unt. Scoate feliile de ficat, lasa-le la racit si da-le prin masina de tocat.
Separat, freaca o jumatate din cantitatea de unt cu o ceapa tocata fin, miezul de franzela inmuiat in apa rece, patrunjel tocat, sare si boia dulce. Peste aceasta crema poti adauga galbenusurile, apoi amesteci energic si la final adaugi ficatul. Potriveste de gust cu sare si piper.
Formeaza galuste din acest amestec si pune-le la fiert intr-o supa de legume. Dupa ce galustele se ridica deasupra apei, se micsoreaza focul si se mai fierb 15 minute.
Adauga peste galuste unt si patrunjel, apoi serveste-le langa legume sote.
Poti pastra galustele in supa, dar in acest caz mai adaugi deasupra verdeata.
Tipul bucatariei
Internationala