Ghiveciul de legume reprezinta un mix fabulos de vitamine si substante nutritive, care ofera organismului portia de sanatate de care are nevoie zilnic!
Foto: fatfreevegan.com
Timp de preparare
70 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
300 g ciuperci
1 ceapa mare
2 dovlecei
1 morcov maricel
2 vinete potrivite
2 ardei grasi
2-3 linguri de bulion (o conserva de rosii in bulion)
2-3 linguri de ulei masline
1 legatura de marar
sare
piper
Mod de preparare
Curata si spala legumele, apoi toaca-le cubulete, cu exceptia cepei, pe care o toci marunt si o pui la calit in uleiul de masline incins.
Atunci cand ceapa este cristalizata, adauga toate legumele peste si acopera-le cu apa.
Baga oala la cuptor si asteapta sa fiarba si sa scada, iar spre sfarsit, adauga bulionul sau rosiile, sarea si piperul.
Dupa ce a scazut, se presara marar tocat marunt pe deasupra.
Trucuri
Ghiveciul de legume se poate prepara si cu carne.
De asemenea, pot fi adaugate si combinate si alte legume - fasole verde, mazare, varza, conopida, in functie de gust si preferinta. Bucataria e facuta pentru improvizatie!
Valori nutritonale per 100 g
Calorii: 51
Grasimi: 2.5 g
Carbohidrati: 6.2 g
Proteine: 1.7 g