Gnocchi cu sos de rosii este o reteta imprumutata din bucataria italiana, foarte rapida si gustoasa.
Foto: chadburgess.org
Timp de preparare
25 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
400 g paste gnocchi
200 ml suc de rosii
1 ceapa
200 g de mozzarella
3 linguri de ulei de masline
4-5 linguri de parmezan ras
oregano
busuioc
sare
50 ml apa
Mod de preparare
Pregateste un sos de rosii. Caleste ceapa in uleiul incins, adauga apoi sosul de rosii, oregano, busuioc, sare, apa si piper. Lasa sosul sa fiarba, circa 15 minute, pana se ingroasa usor.
Separat, fierbe pastele gnocchi, potrivit instructiunilor de pe pachet.
Scurge pastele de apa, apoi pune-le peste sos si continua sa fierbi totul 3 minute.
Presara deasupra pastelor parmezan ras si mozarella.
Trucuri
Poti alege sa asezi pastele astfel pregatite intr-un vas tremorezistent si sa le coci la cuptor, circa 15 minute, pana se rumenesc usor.
Tipul bucatariei
Italiana