Gnocchi cu sos de rosii

/ / Modificat: 2012-09-19
Gnocchi cu sos de rosii

Gnocchi cu sos de rosii este o reteta imprumutata din bucataria italiana, foarte rapida si gustoasa.

Foto: chadburgess.org

Timp de preparare

25 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

400 g paste gnocchi

200 ml suc de rosii

1 ceapa

200 g de mozzarella

3 linguri de ulei de masline

4-5 linguri de parmezan ras

oregano

busuioc

sare

50 ml apa

Mod de preparare

Pregateste un sos de rosii. Caleste ceapa in uleiul incins, adauga apoi sosul de rosii, oregano, busuioc, sare, apa si piper. Lasa sosul sa fiarba, circa 15 minute, pana se ingroasa usor.

Separat, fierbe pastele gnocchi, potrivit instructiunilor de pe pachet.

Scurge pastele de apa, apoi pune-le peste sos si continua sa fierbi totul 3 minute.

Presara deasupra pastelor parmezan ras si mozarella.

Trucuri

Poti alege sa asezi pastele astfel pregatite intr-un vas tremorezistent si sa le coci la cuptor, circa 15 minute, pana se rumenesc usor.

Tipul bucatariei

Italiana

Taguri Sos de rosii

Articole recomandate

Citeste si despre