Bucataria romaneasca a imprumutat de la vecinii unguri una dintre cele mai gustoase si apreciate retete, cea de gulas.
Foto: cafenea.net
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1,3-1,5 kg pulpa de vita
2 kg cartofi
2 cepe mari
2 ardei grasi
400 g rosii decojite
50 ml ulei/ untura
2 linguri boia dulce
1 lingura chimen
2 frunze dafin
1 legatura patrunjel
1 lingurita zahar
Mod de preparare
Taie carnea cuburi mari, curata ceapa si tai-o pestisori, iar cartofii taie-i cuburi marisoare, de marimea celor de carne.
Incinge grasimea intr-un ceaun, adauga carnea de vita, amesteca energic si lasa vita sa se rumeneasca.
Adauga ceapa si ardeiul, apoi pune boiaua si semintele de chimen. Lasa totul la calit, pana cand ceapa devine aurie. Stinge mancarea cu 1,5 l de apa si lasa gulasul la fiert 30 de minute.
Cand carnea este patrunsa, adauga cartofii si rosiile, pune zaharul (care ia aciditatea rosiilor) si potriveste de gust cu sare si piper.
Lasa gulasul la fiert in continuare, inca o jumatate de ora. Pune foile de dafin.
Serveste gulasul cu verdeata proaspat tocata.
Trucuri
Pregateste gulasul la ceaun, la pirostrii.