Gulas

/ / Modificat: 2012-06-19
Gulas

Bucataria romaneasca a imprumutat de la vecinii unguri una dintre cele mai gustoase si apreciate retete, cea de gulas.

Foto: cafenea.net

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1,3-1,5 kg pulpa de vita

2 kg cartofi

2 cepe mari

2 ardei grasi

400 g rosii decojite

50 ml ulei/ untura

2 linguri boia dulce

1 lingura chimen

2 frunze dafin

1 legatura patrunjel

1 lingurita zahar

Mod de preparare

Taie carnea cuburi mari, curata ceapa si tai-o pestisori, iar cartofii taie-i cuburi marisoare, de marimea celor de carne.

Incinge grasimea intr-un ceaun, adauga carnea de vita, amesteca energic si lasa vita sa se rumeneasca.

Adauga ceapa si ardeiul, apoi pune boiaua si semintele de chimen. Lasa totul la calit, pana cand ceapa devine aurie. Stinge mancarea cu 1,5 l de apa si lasa gulasul la fiert 30 de minute.

Cand carnea este patrunsa, adauga cartofii si rosiile, pune zaharul (care ia aciditatea rosiilor) si potriveste de gust cu sare si piper.

Lasa gulasul la fiert in continuare, inca o jumatate de ora. Pune foile de dafin.

Serveste gulasul cu verdeata proaspat tocata.

Trucuri

Pregateste gulasul la ceaun, la pirostrii.

Taguri Gulas Fel principal

Articole recomandate

Citeste si despre