Gulasul cu galuste este ideal pentru o masa de pranz. Se prepara usor si rapid si este delicios. Atat familia, cat si invitatii tai vor fi incantati de preparatul tau cu specific unguresc.
Timp de preparare
40 min
Dificultate
mediu
Ingrediente
1 kg carne porc sau vita
3-4 cepe
o lingurita boia de ardei
1 lingura bulion
unt
1 ou
1 lingura faina
ulei
sare
Mod de preparare
Taie ceapa felii subtiri si caleste-o putin in ulei, adauga carnea taiata in bucati micute. Amesteca viguros compozitia din cand in cand, ca sa nu se prinda de vas. Cand se rumeneste, adauga boia de ardei, bulion, sare si putina apa.
Las-o sa fiarba la foc mic si mai adauga apa cand seaca pana sa fragezeste carnea.
Intre timp, amesteca bine o lingura de unt, cu ou, faina, putina apa si sare. Ia cu o lingura din aceasta compozitie si pune-o in apa clocotita pentru a forma galustele.
Dupa ce ai pus toata compozitia, mai las-o sa fiarba 10 minute, apoi scurge-le si amesteca-le cu carnea.
Sursa foto: www2.retete-gustoase.ro