Guliile umplute se pregatesc ca fel principal, fiind un preparat foarte satios.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
6 gulii tinere
1 ceasca orez
sare
patrunjel
2 carnati proaspeti
3 rosii decojite
1 ceasca ulei
1 lingurita faina
1 lingurita zahar
piper macinat
piper boabe
Mod de preparare
Curata guliile de coaja tare, spala-le si goleste-le de miez. Lasa-le la scurs cateva minute.
Intre timp, pregateste un amestec din bucati de carnati prajiti putin in ulei, orez fiert, patrunjel tocat si o rosie taiata felii subtiri. Acest amestec trebuie potrivit de gust cu sare si piper.
Umple guliie cu respectivul amestec, apoi aseaza-le intr-o cratita cu peretii inalti.
Prepara un sos din apa calda, ulei, sare, piper macinat si piper boabe, pe care il torni peste gulii.
Acopera cratita si fierbe totul la foc mic, apoi lasa mancarea sa scada o jumatate de ora. Dupa ce guliile s-au inmuiat, adauga o lingurita de zahar dizolvat intr-o ceasca cu apa, odata cu o lingura de faina.
Acopera guliile cu felii de rosii taiate subtiri si mai lasa mancarea la foc mic, inca 20 de minute.
Serveste guliile calde.
Tipul bucatariei
Internationala