Gulii umplute cu carne

/ / Modificat: 2014-10-14
Gulii umplute cu carne

Guliile umplute cu carne sunt un rasfat delicios din care merita sa te infrupti in sezonul rece. Guliile pot lua cu succes locul rosiilor, ardeilor si dovleceilor de vara in retetele cu umpluturi din carne, intr-o reteta absolut savuroasa.

Timp de preparare

60 min.  

Dificultate

  medie

Ingrediente

4 gulii

700 g carne tocata

pui sau amestec din vita si porc

2 cepe

60 g orez

1-2 oua

200 ml smantana

100 ml lapte

3 linguri ulei de floarea soarelui

2 legaturi de marar tocat marunt

sare

piper

Mod de preparare

Curata guliile de frunze, decojeste-le, apoi taie-le in doua, pe verticala. Scobeste fiecare jumatate, pentru a face loc umpluturii. Prepara umplutura: caleste ceapa tocata in ulei, apoi adauga sare si piper.

Toarna si orezul si lasa-l sa se prajeasca cu ceapa inca 2 minute. Pune carnea intr-un bol, adauga oul, o legatura de marar tocat si toarna si amestecul de ceapa si orez. Amesteca bine ingredientele. Umple guliile cu compozitia din carne. Pune pe fundul unei oale miezul scobit din gulii, apoi asaza legumele umplute.

Toarna apa cat sa acoperi guliile pana la jumatate. Acopera oala cu folie de aluminiu si bag-o la cuptor. Cu 10 minute inainte de final, adauga un sos format din smantana, lapte si restul de marar.

Taguri Gulii umplute Retete gulii

Articole recomandate

Citeste si despre