Guliile umplute cu carne sunt un rasfat delicios din care merita sa te infrupti in sezonul rece. Guliile pot lua cu succes locul rosiilor, ardeilor si dovleceilor de vara in retetele cu umpluturi din carne, intr-o reteta absolut savuroasa.
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
4 gulii
700 g carne tocata
pui sau amestec din vita si porc
2 cepe
60 g orez
1-2 oua
200 ml smantana
100 ml lapte
3 linguri ulei de floarea soarelui
2 legaturi de marar tocat marunt
sare
piper
Mod de preparare
Curata guliile de frunze, decojeste-le, apoi taie-le in doua, pe verticala. Scobeste fiecare jumatate, pentru a face loc umpluturii. Prepara umplutura: caleste ceapa tocata in ulei, apoi adauga sare si piper.
Toarna si orezul si lasa-l sa se prajeasca cu ceapa inca 2 minute. Pune carnea intr-un bol, adauga oul, o legatura de marar tocat si toarna si amestecul de ceapa si orez. Amesteca bine ingredientele. Umple guliile cu compozitia din carne. Pune pe fundul unei oale miezul scobit din gulii, apoi asaza legumele umplute.
Toarna apa cat sa acoperi guliile pana la jumatate. Acopera oala cu folie de aluminiu si bag-o la cuptor. Cu 10 minute inainte de final, adauga un sos format din smantana, lapte si restul de marar.