Gulii umplute, cu sos alb

/ / Modificat: 2013-07-05
Gulii umplute, cu sos alb

Vrei sa prepari un aperitiv deosebit pentru masa de pranz. Opteaza atunci pentru niste gulii umplute, delicioase, care se pregatesc foarte usor si au un gust incantator.

Timp de preparare

40 min  

Dificultate

usor

Ingrediente

6 gulii

600 g carne tocata

4 cepe

2 linguri de pesmet

2 linguri de ulei

50 g de unt

1 legatura de patrunjel verde

1 lingurita de boia

sare si piper

3 linguri de faina

2 cani de lapte  

Mod de preparare

Curata si spala bine guliile, apoi scobeste-le in interior. Pune putina apa cu sare la fiert si pune guliile sa clocoteasca aproximativ 5 minute.

Caleste ceapa taiata marunt in putin ulei, apoi adauga peste ea si miezul de la gulii taiat fin, carnea tocata, si lasa-le sa se rumeneasca 5 minute. Condimenteaza compozitia cu sare, piper si boia dupa gust, apoi adauga pesmet, patrunjel tocat marunt si amesteca-le bine. La final, umple guliile cu acest amestec.

Separat, caleste doua cepe cu faina si cu laptele, pana cand obtii un sos mai gros. Baga guliile la cuptor intr-o tava unsa cu unt pentru aproximativ 30 de minute si serveste-le cu sos.

Taguri Gulii umplute Retete gulii

Articole recomandate

Citeste si despre