Hamsiile marinate se pregatesc dupa o reteta veche, proveninta din zona Deltei Dunarii. Hamsiile marinate se pastreaza cateva saptamani in borcane inchise ermetic, la frigider.
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
usor
Ingrediente
0,5 kg hamsii
2-3 cepe medii
5 foi dafin
400 ml otet
200g masline negre
1 lingurita boabe piper negru
Mod de preparare
Spala hamsiile, apoi eviscereaza-le, avand grija sa fie curatate foarte bine in interior.
Clateste hamsiile intr-o solutie de otet cu apa (100 ml otet, 100 ml apa). Ceapa trebuie sa o tai julien. Aseaza hamsiile in mai multe borcanele, in straturi. Trebuie sa respecti ordinea de hamsii, ceapa, masline, foi dafin, piper.
Toarna restul de otet diluat cu 100 ml de apa.
Inchide borcanele foarte bine si depoziteaza-le in frigider.
Tipul bucatariei
Romaneasca