Legumele asortate cu smantana reprezinta una dintre retetele rapide, de vara.
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
3 morcovi
2 cartofi
1/2 conopida
200 g fasole verde
2 dovlecei medii
200 g branza rasa
100 g unt
200 g smantana
sare, piper
Mod de preparare
Curata legumele de coaja (unde este cazul), spala-le bine cu apa rece, apoi taie-le cubulete. Pune legumele la fiert, adaugand apa cat sa le acopere.
Dupa ce au fiert legumele, strecoara-le de apa si aseaza-le in straturi, intr-un vas termorezistent bine uns cu unt. Intre fiecare strat de legume presara branza rasa, sare, piper si unt.
Acopera ultimul strat de legume cu smantana, apoi pune compozitia la cuptor, pana ce devine aurie.
Trucuri
Poti adauga si alte legume in afara de cele enumerate, in functie de preferintele proprii.
Tipul bucatariei
Internationala