Legumele in aluat tempura, cunoscute si sub numele de legume pane, reprezinta un preparat chinezesc rapid, satios si gustos, perfect pentru orice gustare sau masa a zilei. In plus, reprezinta si o metoda grozava de a strecura mai multe legume in meniul familiei tale!
Timp de preparare
15 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
diverse sortimente de legume taiate bucati mari (ardei, dovlecei, vinete, ceapa, conopida, morcovi etc.)
ulei vegetal, pentru prajire
Pentru aluat
1 ou
150 g faina
1 lingura ulei
1/4 lingurita praf de copt
200 ml apa minerala
sare
piper
mix de condimente chinezesti (orice condimente preferate)
Mod de preparare
Prepara aluatul de tempura. Bate oul intr-un castron impreuna cu sarea, piperul si condimentele. Amesteca praful de copt cu faina si adauga-le in oul batut, apoi toarna apa minerala si bate compozitia cu un tel. Adauga treptat uleiul, amestecand continuu, pentru a-l incorpora in aluat.
Bucatile de legume trebuie spalate si uscate bine inainte de a fi tavalite in aluat si prajite in baie de ulei incins. Scoate-le si asaza-le pe un gratar (pentru a se scurge grasimea din ele), astfel incat sa ramana crocante. Daca le scoti pe servetele de hartie si le pui unele peste altele, tind sa se inmoaie foarte repede.