Legume in aluat tempura

/ / Modificat: 2014-10-16
Legume in aluat tempura

Legumele in aluat tempura, cunoscute si sub numele de legume pane, reprezinta un preparat chinezesc rapid, satios si gustos, perfect pentru orice gustare sau masa a zilei. In plus, reprezinta si o metoda grozava de a strecura mai multe legume in meniul familiei tale!

Timp de preparare

15 min.

Dificultate

  usor

Ingrediente

diverse sortimente de legume taiate bucati mari (ardei, dovlecei, vinete, ceapa, conopida, morcovi etc.)

ulei vegetal, pentru prajire

Pentru aluat

1 ou

150 g faina

1 lingura ulei

1/4 lingurita praf de copt

200 ml apa minerala

sare

piper

mix de condimente chinezesti (orice condimente preferate)

Mod de preparare

Prepara aluatul de tempura. Bate oul intr-un castron impreuna cu sarea, piperul si condimentele. Amesteca praful de copt cu faina si adauga-le in oul batut, apoi toarna apa minerala si bate compozitia cu un tel. Adauga treptat uleiul, amestecand continuu, pentru a-l incorpora in aluat.

Bucatile de legume trebuie spalate si uscate bine inainte de a fi tavalite in aluat si prajite in baie de ulei incins. Scoate-le si asaza-le pe un gratar (pentru a se scurge grasimea din ele), astfel incat sa ramana crocante. Daca le scoti pe servetele de hartie si le pui unele peste altele, tind sa se inmoaie foarte repede.

Taguri Retete chinezesti

Articole recomandate

Citeste si despre