Macaroanele gratinate se prepara rapid si sunt ideale pentru o cina linistita in familie. Preparate cu bacon si ciuperci, macaroanele gratinate vor fi si pe placul celor mici.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
150 grame macaroane
50 grame unt
50 grame faina
1 lingurita praf de mustar
450 ml lapte
175 grame cascaval ras
1 lingurita nucsoara
1 ceapa tocata
4 felii bacon
50 grame ciuperci
1 rosie tocata
sare
piper
Mod de preparare
Fierbe apa intr-o cratita mare si, cand da in clocot, adauga macaroanele. Lasa-le sa fiarba timp de 20 de minute. Intre timp, topeste untul intr-o tigaie, adauga faina si mustarul si incorporeaza treptat si laptele.
Amesteca bine pana cand obtii un sos consistent. Adauga cascavalul si asezoneaza cu nucsoara, sare si piper.
Caleste ceapa intr-o tigaie bine incinsa, dupa care adauga si baconul si ciupercile si mai lasa pe foc timp de 10 minute. Scurge bine macaroanele si amesteca-le cu sosul de cascaval si compozitia de bacon.
Toarna totul intr-o tava. Pe deasupra, mai rade putin cascaval si presara rosiile tocate. Da tava la cuptor la foc mare pentru 30 de minute. Inainte de a servi, lasa sa se raceasca timp de 10 minute.
Tipul bucatariei
Italiana