Surprinde-ti invitatii cu un preparat traditional romanesc delicios: mamaliga cu ochiuri in cuiburi. Acest preparat este savuros si este gata foarte repede.
Timp de pregatire
30 min
Dificultate
usor
Ingrediente
250 g de malai
1 litru de apa
1 lingurita de sare
2 linguri de ulei
3 oua
Mod de prepapare
Pune apa la fiert si adauga in ea sarea si uleiul. Cand incepe sa fiarba, toarna malaiul in ploaie si amesteca incontinuu cu telul sau cu o lingura de lemn casa nu faca cocoloase. Dupa ce malaiul s-a incoporat bine, lasa compozitia sa mai fiarba aproximativ 20 de minute si amestec-o din cand in cand. Ai grija insa sa nu se faca prea tare.
Dupa ce s-a facut, rastoarna mamaliga intr-un vas termorezistent si formeaza cu o lingura trei cuiburi. Sparge ouale si pune-le fiecare in cuibul sau. Pune mamaliga din nou la cuptor 3-4 minute pana se coc si ouale. O poti servi calda cu branza rasa.