Mamaliga cu ochiuri in cuiburi

/ / Modificat: 2014-01-14
Mamaliga cu ochiuri in cuiburi

Surprinde-ti invitatii cu un preparat traditional romanesc delicios: mamaliga cu ochiuri in cuiburi. Acest preparat este savuros si este gata foarte repede.  

Timp de pregatire

30 min

Dificultate

usor

Ingrediente

  250 g de malai

1 litru de apa

1 lingurita de sare

2 linguri de ulei

3 oua

Mod de prepapare

Pune apa la fiert si adauga in ea sarea si uleiul. Cand incepe sa fiarba, toarna malaiul in ploaie si amesteca incontinuu cu telul sau cu o lingura de lemn casa nu faca cocoloase. Dupa ce malaiul s-a incoporat bine, lasa compozitia sa mai fiarba aproximativ 20 de minute si amestec-o din cand in cand. Ai grija insa sa nu se faca prea tare.

Dupa ce s-a facut, rastoarna mamaliga intr-un vas termorezistent si formeaza cu o lingura trei cuiburi. Sparge ouale si pune-le fiecare in cuibul sau. Pune mamaliga din nou la cuptor 3-4 minute pana se coc si ouale. O poti servi calda cu branza rasa.

Taguri Mamaliga

Articole recomandate

Citeste si despre