Mancare chineasca cu pui

/ / Modificat: 2012-04-09
Mancare chineasca cu pui

Mancarea chinezeasca cu pui a devenit tot mai populara in meniul familiilor din Romania, gratie gustului interesant si impactului sau usor asupra sistemului digestiv.

Foto: chinesefooddiy.com

Dificultate

Medie

Ingrediente

3 ardei grasi in 3 culori

1 piept de pui

1 morcov

1/2 cutie ananas

2 oua

sare, piper, chilli si praf de usturoi

patrunjel verde

sos chinezesc dulce acrisor

2 linguri sos soia

Mod de preparare

Pentru inceput, taie fasii pieptul de pui si ardeii, ananasul cubulete, morcovul rondele si toaca patrunjelul marunt.

Prajeste pieptul de pui pana devine usor auriu si scoate-l pe o farfurie, bate spuma cele 2 oua si pune-le peste uleiul in care ai prajit carnea, pentru a face o omleta. Aseaz-o pe o farfurie langa pui si tai-o fasii cand se raceste.

In acelasi ulei, caleste ardeii si morcovii pana se inmoaie bine. Adauga pieptul prajit si ananasul, sosul de soia si cel dulce acrisor, amestecand ingredientele sub focul alert. La final, adauga condimentele dupa gust, oul fasii si patrunjelul.

Mod de servire

Se serveste cu garnitura de orez prajit, preparat tot in stil chinezesc. Poti adauga broccoli condimentat cu sare si piper, pentru un gust mai intens.

Valori nutritionale pentru o portie

Calorii: 550 kcal

Carbohidrati: 13 g

Taguri Retete chinezesti

Articole recomandate

Citeste si despre