Mancarea chinezeasca cu pui a devenit tot mai populara in meniul familiilor din Romania, gratie gustului interesant si impactului sau usor asupra sistemului digestiv.
Foto: chinesefooddiy.com
Dificultate
Medie
Ingrediente
3 ardei grasi in 3 culori
1 piept de pui
1 morcov
1/2 cutie ananas
2 oua
sare, piper, chilli si praf de usturoi
patrunjel verde
sos chinezesc dulce acrisor
2 linguri sos soia
Mod de preparare
Pentru inceput, taie fasii pieptul de pui si ardeii, ananasul cubulete, morcovul rondele si toaca patrunjelul marunt.
Prajeste pieptul de pui pana devine usor auriu si scoate-l pe o farfurie, bate spuma cele 2 oua si pune-le peste uleiul in care ai prajit carnea, pentru a face o omleta. Aseaz-o pe o farfurie langa pui si tai-o fasii cand se raceste.
In acelasi ulei, caleste ardeii si morcovii pana se inmoaie bine. Adauga pieptul prajit si ananasul, sosul de soia si cel dulce acrisor, amestecand ingredientele sub focul alert. La final, adauga condimentele dupa gust, oul fasii si patrunjelul.
Mod de servire
Se serveste cu garnitura de orez prajit, preparat tot in stil chinezesc. Poti adauga broccoli condimentat cu sare si piper, pentru un gust mai intens.
Valori nutritionale pentru o portie
Calorii: 550 kcal
Carbohidrati: 13 g