Traditionala mancare cu carne de porc este un preparat specific sezonului rece, datorita consistentei sale sporite. Sosul acestui fel de mancare satios si proteinele bogate din carne ajuta organismul sa isi refaca rezervele de energie.
Foto: cbsop.com
Timp de preparare
1 ora si 15 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1/2 kg carne de porc
2 cepe
3 catei usturoi
vegeta
1 lingura bulion de ardei
sare, piper, cimbru
boia ardei iute
ulei
patrunjel verde
Mod de preparare
Taie carnea cubulete si pune-o la prajit in putin ulei turnat pe fundul oalei. Cand incepe sa se rumeneasca, adauga ceapa tocata marunt si asteapta 10 minute pana de inmoaie la foc mediu.
Stinge totul cu o cana de apa si adauga vegeta.
Dupa inca 10 minute de fiert cu capacul deasupra, adauga pasta de ardei, bulionul, restul condimentelor (sare, piper, cimbru) si inca o cana de apa.
Dupa o jumatate de ora, pune usturoiul zdrobit, presara boia iute si stinge focul.
Adauga patrunjelul verde tocat marunt.
Mod de servire
Mancarea din carne de porc se serveste cu mamaliguta, piure, cartofi natur sau simpla, cu paine si muraturi.
Trucuri de preparare
Pentru o varianta mai dietetica, fierbe carnea in loc sa o prajesti.
Valori nutritionale pentru 300 g
Calorii: 274 kcal
Carbohidrati: 21,1 g
Grasimi: 8,5 g
Proteine: 27,3 g