Mancarea de ardei si rosii cu orez este una dintre mancarurile de vara, care se prepara foarte rapid.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
usor
Ingrediente
2 cani apa
3 ardei (rosu, galben, verde)
3-4 rosii medii
1 ceapa alba
1 morcov
3/4 cana orez
1/2 legatura patrunjel
2 linguri ulei
sare
piper
2 foi de dafin
Mod de preparare
Pune apa intr-un vas la fiert, impreuna cu sare si o lingura de ulei. Taie legumele cubulete, iar morocovul da-l prin razatoarea mica.
Intr-un alt vas, pune la calit ceapa si morcovul, in restul de ulei si o lingura de apa. Cand ceapa se inmoaie putin, se adauga si ardeiul si se calesc pentru inca 5 minute.
Adauga orezul spalat in apa rece si amesteca pentru 2 minute in continuu pentru a nu se prinde de vas. Adauga apa clocotind si lasa mancarea la fiert, la foc potrivit pana cand orezul este aproape gata, amestecand din cand in cand.
Cand orezul este aproape fiert, se adauga si rosiile si se lasa la fiert pentru inca 5-7 minute, pana cand rosiile se sfarama usor.
Potriveste mancarea de gust, adaugand sarea, piperul si foile de dafin. La sfarsit, adauga frunzulitele de patrunjel si mai lasa 1-2 minute la fiert.