Mancarea de bame este foarte sanatoasa, datorita numarului scazut de calorii.
Foto: cepapam.ro
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1/2 kg bame (congelate)
1 catel de usturoi
1 ceapa
3 linguri ulei de masline
1 lingura paste de tomate
1/2 legatura patrunjel
sare
piper
Mod de preparare
Taie mai intai usturoiul, apoi pune-l la calit in uleiul incins. Imediat adauga ceapa taiata cubulete mici si, dupa ce s-a rumenit putin, stinge totul cu jumatate de pahar cu apa fierbinte.
Adauga bamele, lasa la foc mic 10-15 minute, pune pasta de tomate si, la final, potriveste mancarica de gust cu sare si piper.
Lasa mancarea sa fiarba in sosul acesta inca 10 minute, apoi presara verdeata tocata.
Trucuri
Daca gasesti in piata bame proaspete, le poti folosi cu succes in aceasta reteta. Ai grija totusi sa le cureti cotoarele lemnoase si sa le oparesti in apa clocotita, cu cateva linguri de otet.