Mancarea de cartofi cu carne este un preparat extrem de satios si gustos si reprezinta o alegere excelenta pentru pranzul familiei!
Foto: petitchef.com
Timp de preparare
45 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
1.5 kg cartofi
4 pulpe de pui (600 g pulpa porc sau vita)
2 cepe
1 morcov
1 ardei gras
sare
boia
foaie de dafin
piper boabe
piper macinat
1 legatura patrunjel
Mod de preparare
Curata cartofii si taie-i cubulete sau sferturi, in functie de marimea lor.
Pune putin ulei la incins intr-o oala si adauga carnea. Adauga si morcovul ras, ceapa si ardeiul tocate marunt.
Lasa sa se caleasca bine, apoi adauga si cartofii, boiaua, cateva boabe de piper, sare, foaia de dafin, putin piper macinat si acopera cu apa pana la nivelul cartofilor.
Baga oala la cuptor si las-o sa scada. Este gata in momentul in care au fiert carnea si cartofii.
Toata patrunjelul si pune-l pe deasupra dupa ce scoti mancarea din cuptor.
Trucuri
Se poate folosi marar in locul patrunjelului sau se pot servi in combinatie.
Pentru mai mult gust si culoare se pot adauga si doua linguri de bulion sau o jumatate de conserva de rosii in bulion.
Tipul bucatariei
romaneasca